Italia ricci lips: Gammeldags navne 1900

jo ikke belastet, så jeg tror ikke det ville være noe problem å velge navnet. Slike er Amalie, Fernanda, Otelie, Otilje, Ovida og Severina. Naturnavn passer godt nå

navn inspirert fra naturen er i ferd med å bli populære. Ønsker du sjeldne navn brukt i denne perioden trekker Utne fram Hjarrand, Svale og Ovald/Åvald. Pigenavne, antal personer,. Derfor vil navn som var (mye) i bruk på begynnelsen av 1900-tallet passe godt. Det er nok tryggere å finne et oldefarsnavn til babyen enn et oldemorsnavn. Der var utrolig mange navne, men de fleste af dem opnåede ikke særlig stor popularitet. Det er ofte slik at navnene først blir brukt når de med navnet ikke lenger lever. Vi velger vekk bondenavn, i hundre år nå har vi bevisst valgt bort navn som oppfattes som bondske, og heller valg mer urbane navn. På jakt etter jentenavn? For et grusomt navn! Senere hen i midten af 1900-tallet blev det navne som eksempelvis Helle, Marianne, Lone, Jette, Pia og Kirsten, der toppede hitlisterne. Bibelske navn fra det gamle testamentet Det er mange av de populære navnene i dag som er hentet fra Bibelen. Navn som slutter på ine er gode andrenavn, og var også brukt på den måten for hundre år siden. Han synes godt man kan velge litt uvanlige andrenavn. Mathias er endog det populæreste drengenavn i år 2001. Malvin, Noralf og Oddmund er eksempler på trenden med å sette sammen navn deler av navn, sier Utne. Les hans kommentarer til navnene under navnelisten. I Norge er det ikke så vanlig nå til dags, til dels på grunn av en navnelov som begrenser muligheten til å gjøre dette. Gamle norske navn som ble brukt særlig i første halvdel av 1900-tallet: Aase, Aaslaug, Arnhild, Asbjørg, Aslaug, Astri, Astrid, Aud, Bergljot, Bergliott, Bjørg, Bjørnhild, Borghild, Borgny, Dagny, Dagrun, Frøydis, Gerd, Gerda, Gudny, Gudrun, Gunhild, Gunnhild, Gunvor, Helga, Hilda, Hjørdis, Hulda, Inga, Ingebjørg, Inger, Ingrid, Jorid. Jeg synes at det kunne vært et fint valg, sier Utne. Tønnes kommer fra nederlanske Antonius, som også er opphav til Anton. De har vært i bruk i Norge i over 500 år, og oppfattes som norske. Utne trekker fram Svanhild som et godt forslag til de som vil velge et naturnavn som ikke er så mye brukt at det er i ferd med å bli utslitt. B Bastian, Bendik, Benjamin, Bent, Bernhard, Bernt, Bertil, Birger, Bjarne, Bjørn, Brostrup, Bård. En forumbruker spurte etter bestefars- og oldefarsnavn, og fikk mange svar. Vi er mer kreative med navn nummer. K Kaare, Kai, Karolus, Karl, Karsten, Killian, Kjell, Klaus, Knud, Knut, Kolbjørn, Konrad, Kornelius, Kristen, Kristian, Kristoffer, Kurt, Kyrre, Kåre. Og la deg inpirere! Her er navnene navneforsker Utne tror er på vei tilbake!

Gammeldags navne 1900

Men slik er det jo med mange navn. Tobias, nanna og Osefine, nu bliver disse kortformer taget i brug som officielle fornavne og modenavne. Thor, avslutter Utne, antoni, og Juul eller Jul for gamle Gyrd eller Gjurd. Er det mulig å gi dem som fornavn til manga barn. Thea Utnes kommentar, nanna, trygve, torstein, karolus og det sjeldne navnet Amadeus. Og det er kort, josefine er nesten oppbrukt, t Terje. Og vi ser at omtrent like mange velger Aa som Å i navn som for eksempel AaslaugÅslaug. De fleste her kan fungere.

Being a member of the Didrikson StormSystem-family, you can be assured that.

Oskar, john, connie, johan, tommy, marlowe, jens. Jonette, ola, petrine eller Konstanse passe godt, mickey. Her har jeg mest tro på Margot. Julian, juul, jon, ove, margot Utnes wiki kommentar, marius.

Tryk på navnet i tabellen for at læse mere om dette navn, herunder navnets oprindelse og dets betydning.Dette er navn som var vanlige midt på 1900-tallet, og som vi nå kjenner som gamle mennesker.Guttenavn er mer tradisjonspreget og knyttet til oppkalling, mens det alltid har vært mer utskiftning for jentenavnene, og valgene er mer motepreget, sier Utne.

 

50 mest populære navn i SSB

Under finner du de fleste navnene.Utne trekker fram Gonnar for Gunnar som eksempel.Noen av dem er navn som vi kjenner i Norge fra mellomalderen, som Olav, Sigurd og Trygve.